Interview s osnivačem tvrtke Look@

Splitski startup Look@ razvio je jedinstveni proizvod – solarni fotostup

Look@ je splitski startup koji je osmislio proizvod koji je u svom obliku jedinstven u svijetu. Riječ je o solarnom fotostupu, koji omogućuje turistima da potpuno besplatno naprave savršenu fotografiju ispred turističke atrakcije.
Svi mi želimo fotografije s putovanje, a posebno ih volimo objavljivati na društvenim mrežama. Međutim, često se dogodi da nam fotografija uspije tek iz tko zna kojeg puta ili čak ne uspije uopće. Na kraju shvatimo da smo vrijeme utrošeno na fotografiranje mogli iskoristiti bolje. Upravo te probleme rješava solarni fotostup, omogućujući nam da napravimo odličnu fotografiju na željenoj lokaciji u samo nekoliko minuta.

Intervju s Lukom Vukovićem, osnivačem Look@

Za početak, predstavi nam kratko startup Look@ i njegov proizvod.

Look@ je startup tvrtka koja je razvila i uskoro će po prvi puta predstaviti javnosti istoimeni proizvod – solarni fotostup, koji rješava probleme s kojima se turisti susreću prilikom fotografiranja na turističkim lokacijama i koji je kao takav jedinstven u svijetu. Problema je više, od nemogućnosti fotografiranja svih prisutnih zajedno u jednoj fotografiji, preko moljenja slučajnih prolaznika da vas fotografiraju, do mogućnosti krađe mobitela ili fotoaparata. Fotografije s putovanja divna su uspomena, ali u potrazi za savršenom fotografijom turisti ne mogu uživati u trenutku.
Upravo tu nastupa Look@ – spoj mobilne aplikacije i solarnog fotostupa koji omogućuje turistima da potpuno besplatno naprave savršeni selfie te, na vrlo jednostavan i zabavan način, dobiju fotografiju ispred turističke atrakcije.

Kako funkcionira solarni fotostup?

Look@ funkcionira vrlo jednostavno. Korisnik se spoji na Look@ stup jednim klikom putem svoga mobitela, dobije preview ili prikaz fotografije na svojem ekranu, te drugim klikom pokrene fotografiranje. Uređaj automatski sprema fotografije na korisnikov mobitel koje se odmah mogu uređivati, dijeliti, te slati u obliku razglednice.

Znači Look@ ima još neke mogućnosti osim fotografiranja?

Tako je. Fotografije koje se snime fotostupom turisti potom mogu dijeliti na društvenim mrežama preko besplatnog interneta te uređivati i slati kao razglednice u fizičkom obliku na neku adresu. Korisnik ima priliku i educirati se o lokaciji na kojoj se nalazi. Radimo na još nekim zanimljivim mogućnostima, koje su vezane uz elemente AR tzv. proširene stvarnosti. Radimo i na još nekim novitetima, koje još ne bih otkrivao.

Gdje se vidite u budućnosti? Koji su kratkoročni, a koji dugoročni planovi?

Imamo razvijen i u realnim uvjetima testiran tzv. “release candidate”, znači skoro finalni proizvod, rade se zadnja testiranja. Isto tako smo u suradnji s tvrtkom Lilcodelab razvili i ušli u završnu fazu testiranja s Look@ mobilnom aplikacijom za Android i IOS sustav.
Look@ smo predstavili nekolicini gradova i općina i svi su pokazali interes. Trenutno smo u pregovorima i vjerujem kako ćemo Look@ fotostup do početka sezone postaviti baš u Splitu na par lokacija te u Dubrovniku, Zagrebu ali i u niz manjih mjesta.
Sada smo najviše fokusirani na javno predstavljanje koje će se održati u sljedećih mjesec dana upravo u Splitu na Matejuški kada će građani moći i po prvi puta isprobati Look@. O svemu ovome bit ćete obaviješteni putem Look@ Facebook i Instagram stranica koje smo pokrenuli prije nekoliko tjedana.
Također, tražimo investiciju koja će podići Look@ na novu razinu te nam omogućiti proboj na vanjsko tržište.

Znači posao je trenutno orijentiran lokalno, ali planirate i globalno poslovanje?

Look@ je proizvod koji je u ovom obliku jedinstven u svijetu. Plan nam je posao započeti u Hrvatskoj, a nakon toga se vrlo brzo proširiti i na vanjsko tržište. Smatram da imamo veliki potencijal.

 

Cijeli intervju možete pročitati na SPLIT – TECH CITY.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *