POTENCIJAL TVRTKE LOOK@ PREPOZNAT OD EUROPSKE UNIJE!

DOBIVENA POTPORA EUROPSKIH FONDOVA ZA LANSIRANJE FOTOSTUPOVA NA TRŽIŠTE U 2019 GODINI.

Projekt Look@ – solarni foto stupovi, dobio je 1,28 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz fonda Europske unije na natječaju namijenjenom inovacijama, a nositelj natječaja je bilo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. Solarni fotostup Look@ tako će još krasiti i mnoge druge destinacije gdje će turisti moći napraviti “selfije” s najljepšim pozadinama. Glavni cilj, koji se ovim projektom želi postići, jest prilagodba proizvoda Look@ zahtjevima tržišta. Ovaj proizvod predstavlja znatno poboljšanje u odnosu na alternative koje se nude te se teži lansiranju istog na ciljano tržište kako bi se ostvario planirani rast i osigurala održivost samog poduzeća. Look@ fotostup je inovativan proizvod na globalnoj razini, čiji su ciljani segmenti ‘pametni gradovi’, ali i drugi pružatelji turističkih usluga. Pogonjen je solarnom energijom pa nema potrebe za dodatnim priključcima. Naime, korisnici se spajaju na Look@ stup preko vlastitog mobitela što omogućava individualno upravljanje fotografijama.

Bespovratnim sredstvima pružila nam se potpora za rast poduzeća, zapošljavanje mladog kadra, ali i za održivost samog poslovanja.

Nadalje, bitno je naglasiti da su europski fondovi zamišljeni kao financijski instrumenti koji podupiru provedbu pojedine politike Europske unije u zemljama članicama. Riječ je o novcu europskih strukturnih i investicijskih fondova, a nadležna institucija je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. Iznimno smo ponosni što je Europska unija prepoznala potencijal našeg proizvoda, te ga kao takvog poduprla. Brojne prednosti se mogu vidjeti dobivanjem ovih poticaja:

  1. Poboljšavamo ukupnu ekonomsku uspješnost Republike Hrvatske,
  2. Promoviramo malo i srednje poduzetništvo,
  3. Zapošljavamo mlade visokoobrazovane ljude i na taj način pomažemo smanjiti stopu nezaposlenosti (zbog dobivene potpore od Europske unije zaposlili smo nedavno dvije mlade osobe, a planira se i daljni rast zaposlenih),
  4. Pomažemo u promociji gradova te upoznavanju turista s kulturnom baštinom,
  5. Predstavljamo znatno poboljšanje u odnosu na alternative koje se nude na tržištu,
  6. Pretvaramo gradove u “pametne gradove”,
  7. Povezujemo turiste i gradove.

Usprkos svim problemima i poteškoćama na koje smo nailazili prilikom probijanja na tržište, zahvalni smo i sretni što možemo nastaviti ostvarivati ciljeve koje smo u početku postavili. Naime, da bi Look@ dugoročno ostvarivao rast, nužan je nastavak investiranja čemu mi i osobno težimo jer su investicije osnova za razvoj poduzeća.

Ova potpora od Europske unije je u isto vrijeme priznanje za veliki rad koji je uložen, ali i dobivena odgovornost te izazov koju moramo prevladati. Na taj način, Look@ ima priliku ojačati svoju poziciju na domaćem i stranom tržištu. Svoje poslovanje će naša tvrtka kao i do sada temeljiti na načelima odgovornosti, kontrole, učinkovitosti, ali i na samom poštivanju poslovnih običaja prema svojim zaposlenicima, poslovnim partnerima i drugima.

 

Ključne riječi: Look@, Europska unija, solarni, foto stup

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *